Filmek, amikkel utazhatunk 2. rész

abstract-analog-art-camera-390089

Ki ne szeretne kimozdulni? Főleg, amikor ilyen csodálatos az idő. Most mégis inkább arra buzdítok mindenkit, hogy maradjon otthon és inkább csak lélekben tegyen egy kisebb – vagy nagyobb – utazást.

A korábbi cikkemben már ajánlottam 10 „világjáró” filmet, amit az alábbi linken meg is találsz, ha esetleg még nem olvastad volna: Filmek, amikkel utazhatunk 1. rész

Ebben a bejegyzésben pedig ezt a listát folytatom, még mindig inkább a női lelkeknek kedvezve, de ajánlva a férfiaknak is, ha esetleg párjuk vagy kiszemeltjük kedvében járnának.

1. A Good Year / Bor, Mámor, Provence

Az alaptörténet tipikus. A nagyvárosi, nagyképű üzletember egy örökölt birtok miatt vidékre utazik, hogy azt eladja, csak azzal nem számol, ami ott várja. Emlékek sora és egy szintén nagyszájú nő, Marion Cotillard személyében. A filmet nézve seperc alatt belecsöppenünk mi is a francia vidék világába és szinte érezzük a szőlő ízét a szánkban, aminek még az illata is bordó – oh, elnézést, ez egy másik film, de az előző listában ezt is megtalálod.

2. The Holiday / Holiday

Amikor szerelmi csalódás ér minket, legszívesebben a világból is kiszaladnánk. Vagy elég lenne csupán egy másik kontinensig? A film két női főszereplője pont így tesz és egy otthoncsere keretén belül életet cserélnek Los Angeles és Surrey megye egyik kis falva között. A váratlan események borítékolhatóak, miközben rácsodálkozhatunk a két világ közötti különbségekre is. Személy szerint inkább vágytam a film alatt végig a kis angol házikóba, mint a hatalmas amerikai villába.

3. Cup of Love / Egy csésze szerelem

Különleges utazásra invitál minket Zoe, aki egy amerikai vállalatnál élelmiszer-kutató és új kávéaromát kell kitalálnia. Hova máshova is küldenék, mint Kolumbiába, a tradicionális kávé hazájába. Ezáltal pedig Zoeval együtt mi is csodaszép dél-amerikai tájakon járhatunk és képzelhetjük el, milyen is lenne, ha véletlenül minket is egy ilyen üzleti útra küldenének.

4. The Hundred-Foot Journey / Az élet ízei

Bár nem tipikus utazó film, hiszen maga a cselekmény végig egy dél-franciaországi kisvárosban játszódik, azonban a gasztronómiai szál miatt mégis egyszerre vagyunk Franciaországban és Indiában. Nagyon szeretem ezt a filmet, mert elgondolkodtató és megmutatja, hogy az ellenségeskedés helyett az együttműködés az, ami messzire vihet. Véletlenek pedig..nincsenek.

5. Lost in Florence / Elveszve Firenzében

Egy egyszerű romantikus film, ami által firenzei hagyományokat és az olasz szemléletet ismerhetjük meg. Nem túl mély, nem egy eget rengető film, de jó érzés felidézni a firenzei emlékeket, amikor e képsorokat nézem. Aki járt már Firenzében az azért, aki nem, az azért nézze meg.

6. Love on Iceland / nincs hivatalos magyar cím

Kevés olyan filmmel találkozom, ami Izlandon játszódik, ezért aztán különösen megörültem ennek a darabnak, amikor rátaláltam, hiszen egyik nagy álmom eljutni erre az elképesztő szigetre. Személy szerint a történet is tetszik, már csak a fotós vonal miatt is, viszont a táj..akár már ma indulnék Reykjavíkba. És minden egyes alkalommal meg is teszem, amikor ezt a filmet megnézem.

7. All Roads Lead to Rome / Minden út Rómába vezet

Róma, Róma, Róma. Talán a harmadik vagy lehet már a negyedik film, amiben ez a város szerepel – és akkor ez még csak az általam kiválasztott filmek listája. De nem csoda, hogy ilyen népszerű ez a város, hiszen maga a történelem, minden egyes kövével. A film egyébként egész jól felveszi az olasz temperamentumot, a mamma, Carmen azaz Claudia Cardinale igazán vicces néni, ahogyan a Sarah Jessica Parker lányát alakító Summerrel, a nagyi fiának autóját ellopva kalandoznak az olasz utakon. Vajon megtalálják, amit keresnek?

8. Love on Safari / nincs hivatalos magyar cím

Afrika világát mindig is nagyon szerettem. Az ott játszódó romantikus filmeket pedig külön örömmel nézem. Annyira más az ottani élet, annyira különbözik a nyugati világtól és azok a hihetetlenül szép állatok, a természet.. Tudom, ez is csak egy film, a valóság feleennyire sem szirupos, se nem vidám, de ha már a film miatt akár egy kicsit is utána nézünk annak, hogy vajon milyen is lehet ott a valóságban élni, milyen törzsek vannak, vajon mennyire sikerül megvédeni az ott élő környezetet, akkor már megérte ez a másfél óra.

9. Coco

Tudom, se nem romantikus, se nem film, de Mexikóba repít. Ezért aztán itt a helye. No meg azért is, mert szintén nagy kedvencem ez a mese. Annyira szép, ahogyan a mexikói vallást, a halotti világot bemutatja, miközben Miguelt, a szeretteit és minket is ráébreszt a család, az emlékek és az álmok fontosságára.

+1. The Bucket List / A bakancslista

A film, amihez azt hiszem semmit nem kell írnom. Egyszerűen szép, egyszerűen világot látó, egyszerűen szemet felnyitó.

Te tudsz ajánlani olyan filmet, ami ebbe a listába illik? Ha igen, bátran írd meg kommentben. Köszönöm és kellemes kikapcsolódást kívánok!

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: pinterest
Pinterest
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

Vélemény, hozzászólás?

Ajánló

Legnépszerűbb

Hírlevél

Ne maradj le

Újdonságok és érdekességek

Spamek nélkül.

Kategóriák

Ajánló